Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 260 g visbouillon
- 10 blaadjes gelatine
- 150 g gerookte zalm
- 320 g room
- 150 g gerookte forel
- 100 g mayonaise
- 1/4 tl knoflookzout
- 5 takjes dille fijngesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm 130 g bouillon en los hier 5 in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine in op.
- Maal de gerookte zalm fijn in de keukenmachine, voeg de bouillon toe en maal tot een fijne puree. Laat afkoelen tot lauw.
- Klop 110 gram room lobbig, meng met de vispuree en vul hier de helft van een cakevorm mee en zet in de koeling.
- Herhaal direct de eerste 3 stappen maar nu met de gerookte forel, en vul daar de cakevorm mee op.
- Laat minimaal 4 uur opstijven alvorens je de mousse stort en snijdt (de vorm kort dompelen in heet water, randen even lossnijden en storten).
- Klop 100 g room lobbig, meng met mayonaise, knoflookzout en dille en laat een kwartier staan. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- Serveer de vismousse met de dillesaus.