Prep Tijd | 45 minuten |
Kook Tijd | 1 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 witte ui fijngesnipperd
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 prei 2/3 wit-1/3 groen, gesneden*
- 1 winterpeen gesneden
- 15 g bloem
- 100 ml witte wijn
- 800 ml groentebouillon
- 2 takjes marjolein
- 3 takjes tijm
- 3 el Franse mosterd Dijon
- 2 el Zaanse grove mosterd
- 150 ml room
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smoor de ui glazig in olie, voeg prei en wortel toe en bak de groenten lichtbruin.
- Bestrooi de groenten met bloem, bak nog even door, blus af met witte wijn en voeg de bouillon en de kruiden toe.
- Breng de soep tegen de kook aan en laat minimaal een uur stoven.
- Verwijder de kruiden en pureer de warme soep in de keukenmachine.
- Voeg Franse en Zaanse mosterd en room toe en laat nog 10 minuten garen. Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Hoe kleiner je de groenten snijdt hoe meer smaak ze afgeven èn hoe fijner de gemalen soep uit de keukenmachine komt.
Heerlijk alvast gemaakt komt met kerst op tafel