Mosselen met zwarte bonensaus
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Chinees
Porties
Prep Tijd
2
personen
15
minuten
Porties
Prep Tijd
2
personen
15
minuten
Ingrediƫnten
3
sjalotten
fijngesneden
2
el
olie
1
teentje
knoflook
fijngesneden
2
el
zwarte bonensaus
sesamolie
1
el
sojasaus light
2
el
oestersaus
2
el
suiker
3
bosuitjes
in smalle ringetjes
1
kg
mosselen
schoongemaakt
1
Spaanse peper
gehalveerd, ontzaad en in smalle reepjes
2
takjes
koriander
Instructies
Bak op hoog vuur kort de sjalotjes in de olie, en voeg knoflook en zwarte bonensaus toe (MEP).
Meng sesamolie, sojasaus, oestersaus en suiker en roer tot de suiker is opgelost (MEP).
Bak de mosselen met sjalot-knoflook-bonen en bak totdat ze openstaan.
Voeg sesamolie-sojasaus-oestersaus-suiker en de helft van de bosui en de rode peper toe en schep deze ingrediƫnten snel door de mosselen.
Verdeel de mosselen over kommetjes of diepe borden en verdeel de overgebleven rode peper en bosui over de mosselen.
Garneer met een takje koriander en serveer direct.