Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 3 sjalotten fijngesneden
- 2 el olie
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 el zwarte bonensaus
- sesamolie
- 1 el sojasaus light
- 2 el oestersaus
- 2 el suiker
- 3 bosuitjes in smalle ringetjes
- 1 kg mosselen schoongemaakt
- 1 Spaanse peper gehalveerd, ontzaad en in smalle reepjes
- 2 takjes koriander
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak op hoog vuur kort de sjalotjes in de olie, en voeg knoflook en zwarte bonensaus toe (MEP).
- Meng sesamolie, sojasaus, oestersaus en suiker en roer tot de suiker is opgelost (MEP).
- Bak de mosselen met sjalot-knoflook-bonen en bak totdat ze openstaan.
- Voeg sesamolie-sojasaus-oestersaus-suiker en de helft van de bosui en de rode peper toe en schep deze ingrediënten snel door de mosselen.
- Verdeel de mosselen over kommetjes of diepe borden en verdeel de overgebleven rode peper en bosui over de mosselen.
- Garneer met een takje koriander en serveer direct.