Instructies
- Was de mosselen, verwijder de baarden en andere ongeregeldheden en let vooral op dat alle mosselen nog dicht èn heel zijn.
- Leg de saffraan in 2 eetlepels warm water en roer na 5 minuten alles door de mayonaise. Laat een half uur staan en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- Stook de bbq naar 250ºC en plaats een plancha of zorg voor een speciale mosselgrillpan (een soort open koekenpan met een fijnmazige bodem, een heel fijnmazig bbq-rooster will also do the trick).
- Grill de mosselen al roerend en schuddend rondom gaar, controleer of alle schelpen open zijn maar laat het gehele grillen niet langer dan een minuut of 3 duren.
- Laat de mosselen afkoelen tot handwarm, maak de mosselen los en breek de schelpen op het scharnier doormidden.
- Vul de mooiste mosselhelften met mosselen en lepel wat saffraanmayonaise op (duurt je dit te lang, voor 6 man of meer is het best een klus, serveer er dan een aantal in de schelp met wat saffraanmayonaise on the side).