Morillesroomsaus (van verse morilles)
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Borstel morilles schoon, snijd ze door (grote in 3-en), was ze onder de koude kraan en laat uitlekken op een keukendoek.
  2. Stoof sjalot glazig in olie, voeg morilles toe en laat 10 minuten garen.
  3. Blus af met witte wijn en sherry en laat bijna helemaal indampen.
  4. Voeg kippenbouillon toe en laat tot de helft inkoken.
  5. Laat in een andere pan de room tot de helft inkoken en meng met de morilles.
  6. Breng op smaak met zout en peper en monteer eventueel met een klontje boter.
Notities

Wil je de saus later serveren, laat dan afkoelen na punt 5 en pas punt 6 Ć  la minute toe (het bewaaradvies is dan 2 dagen in de koeling).