Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 150 g verse morilles gesneden
- 1 el zonnebloemolie
- 30 g sjalot fijngesnipperd
- 2 el witte wijn droog
- 2 el sherry
- 200 g kippenfond van pagina xx
- 250 ml room
- zout en peper
- 1 klontje boter ijskoud, optioneel
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Borstel morilles schoon, snijd ze door (grote in 3-en), was ze onder de koude kraan en laat uitlekken op een keukendoek.
- Stoof sjalot glazig in olie, voeg morilles toe en laat 10 minuten garen.
- Blus af met witte wijn en sherry en laat bijna helemaal indampen.
- Voeg kippenbouillon toe en laat tot de helft inkoken.
- Laat in een andere pan de room tot de helft inkoken en meng met de morilles.
- Breng op smaak met zout en peper en monteer eventueel met een klontje boter.
Notities
Wil je de saus later serveren, laat dan afkoelen na punt 5 en pas punt 6 à la minute toe (het bewaaradvies is dan 2 dagen in de koeling).