Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 60 g gedroogde morilles
- 3 el cognac
- 2 sjalot fijngesnipperd
- arachide-olie
- 100 ml witte wijn
- 500 ml kippenbouillon
- 500 ml room
- 80 g boter in 8 ijskoude blokjes
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Leg de morilles een uur in een badje van warm water met cognac, knijp ze daarna uit en snijd ze in stukken (pas op met het uit het vocht halen dat eventueel aanhangend zand in het vocht achterblijft).
- Stoof sjalot glazig in olie, voeg morilles toe en laat 10 minuten garen.
- Blus af met de witte wijn en laat bijna helemaal indampen
- Blus af met kippenbouillon en laat tot de helft inkoken
- Laat in een andere pan de room tot de helft indampen en meng met de morilles in het vocht.
- Monteer met ijskoude boter (klontje voor klontje) en breng op smaak met zout en peper.
- Wil je de saus later serveren, laat dan afkoelen na punt 5 en pas punt 6 à la minute toe (het bewaaradvies is dan 2 dagen in de koeling).
Notities
Lekker bij; gepocheerde vis-gebakken vis-gekookt vlees-gebakken vlees-gegrild vlees-gevogelte-orgaanvlees
Dag Jasper,
ik ga morgen , 28e december , voor mijn gasten zeewolf maken ( gebakken in roomboter ) met daarbij de morille roomsaus zoals jij adviseert te maken.
daarbij komt zelfgemaakte puree en gestoomde bimi.
vraag over de wijn : ikzelf denk aan een volle chardonnay maar twijfel. Misschien toch een rode ?
wat zou jij doen