Mixed grill (shao kao bbq)
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
BBQ
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Ingrediƫnten
1
el
chilipeper
droog, gemalen
1
tl
sichuanpepers
gemalen
1
el
5 spice poeder
1
el
witte peper
gemalen
1
el
kardamompoeder
gemalen
1
tl
komijn
1
tl
zout
100
ml
zonnebloemolie
3
lap cheung
chinese worstjes
300
g
varkensbuik
in blokjes
300
g
runderbavette
in blokjes
300
g
lamsbout
in blokjes
300
g
kippendij
ontbeend en in blokjes
2
in
prei
stukken van 7 cm
1
in
courgette
schijven
18
champignons
Instructies
Maal chilipeper, sichuanpeper,5-spice, witte peper, kardamom en komijn in de vijzel tot een specerijenmix. Meng zout goed met zonnebloemolie.
Rijg vlees en groentes aan spiesjes (vlees bij elkaar, groente bij elkaar, want elk onderdeel heeft een eigen garing).
Maak een breed houtskoolvuur en zorg dat je een warme en een minder warme zone hebt.
Start met het grillen van vlees en groente boven de warme zone maar leg het op tijd boven de koelere zone om het door te laten garen.
Bestrijk tijdens het grillen een paar keer met gezouten olie en bestrooi als het klaar is met de specerijen mix.