Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 el zonnebloem olie
- 1 witte ui gesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 500 g gehakt 100varken, 400rund
- 175 g broodkruim
- 1 takje marjoraan gesneden
- 1 tl karwij zaad
- 1 tl zeezout
- 1 tl peper
- 2 eieren losgeklopt
- 500 ml runderbouillon
- 100 ml witte wijn
- 150 ml room of crème fraçhe
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit ui glazig in olie, voeg knoflook toe, gaar nog 3 minuten door en laat afkoelen.
- Meng afgekoelde ui en knoflook met gehakt, 150 gram broodkruim, majoraan, karwijzaad, eieren, zout en peper.
- Vorm het gehakt tot een soort langwerpige berg in een braadslede en bestrooi met het restant van het broodkruim.
- Giet 300 ml bouillon om de meatloaf heen en zet 20 minuten in een op 190ºC voorverwarmde oven. Voeg het restant van de bouillon toe en zet nog 10 minuten terug.
- Haal de meatloaf uit de braadslede en bedek met aluminiumfolie.
- Deglaceer de braadlslede op het vuur met witte wijn en roer alle aanbaksels los.
- Laat inkoken tot 3 eetlepels en blus af met room of crème fraiçhe.