Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 stengels rabarber in stukken van 15 cm
- 2 el zonnebloem olie
- 1 el bruinde basterdsuiker
- 2 takjes rozemarijn gerist en gesneden
- 3 el sherryazijn en wat extra…
- 12 makreelfilets verwijder ook de kleine graatjes*
- 3 el bloem
- Maldon zeezout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2).
- Smeer de rabarber in met olie, bestrooi met suiker, gril rondom krokant en laat naast het vuur nog iets doorgaren.
- Meng rozemarijn met azijn en haal hier de makreelfilets doorheen. Bepoeder met bloem, bestrooi met zout en gril rondom krokant.
- Leg de makreelfilets op de rabarber op een plaat schaaltje, besprenkel met nog wat azijn en bestrooi met kappertjes en laat nog een paar minuten doorgaren.
Notities
*een priegelwerkje, met een klein pincetje, maar de moeite meer dan waard om een succesvol gerecht neer te zetten, vraag maar aan Ate die altijd mijn makreel schoonmaakt in Spanje!