Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 500 g penne gedroogd
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 250 ml room
- 200 g geraspte kaas* (Emmenthaler, gruyère, beaufort..)
- 400 g ham van het been in blokjes
- geraspte kaas om te gratineren
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op het pak in ruim kokend (en gezouten) water, giet af en spoel koud.
- Smelt boter in een steelpan en meng met bloem en laat rustig 10 minuten garen zonder te kleuren.
- Meng beetje bij beetje met de melk en roer de klontjes kapot.
- Laat de béchamelsaus, want die heb je zojuist gemaakt, goed gaar worden en controleer dat er geen bloemsmaak aanzit.
- Meng de saus met room en geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
- Meng de koude pasta met de lauwe saus en de hamblokjes en vul hier een braadslede mee. Bedek de schotel met geraspte kaas en zet 20 minuten in een op 190ºC voorverwarmde oven .