Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 pak penne van Cecci
- 400 ml room
- 200 g geraspte kaas* (Emmenthaler, gruyère, beaufort..)
- 1/4 Münster kleine
- 1/2 Saint Marcellin
- 200 g ham van het been in blokjes
- 50 g geraspte kaas om te gratineren
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op het pak in ruim kokend (en gezouten) water, giet af en spoel koud.
- Breng de room tegen de kook aan en laat rustig 10 minuten garen en iets indampen.
- Meng de geraspte kaas door de warme room en laat al roerend smelten,
- Haal de pan van het vuur en roer de Münster en de Saint Marcellin door de saus. Blijf roeren tot de beide kazen helemaal zijn opgelost in de saus
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de warme saus met de ham en daarna met de pasta en vul hier een braadslede mee. Bedek de schotel met geraspte kaas en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190ºC.