longhaas caveman
Caveman grillen is een soort van oer-techniek. Je maakt een gloeiend vuurbed van houtskool, daar blaas je indien mogelijk (evt. met een föhn) de meeste as van weg en daar gooi je het vlees op. Rechtstreeks op de kolen dus.
Porties Prep Tijd
6personen 3minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
6personen 3minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3minuten 30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bestrooi de longhaas rondom met zout en peper, wrijf eventueel in met een rub en laat 30 minuten buiten de koeling liggen (natuurlijk niet in de volle zon!)
  2. Zorg dat het kolenbed onderin de bbq roodgloeiend is en leg hier de longhaas op. Tel tot 45 en draai op de zijkant, tel nog een keer tot 45 en draai op de rug, weer 45 tellen en op de andere zijkant. Controleer de kerntemperatuur, die zou ergens rond de 25ºc moeten zijn, anders moeten ze nog even terug.
  3. Pak de longhaas in in een dubbele laag aluminiumfolie waar de kernthermometer uitsteekt en wacht tot de temperatuur oploopt naar 45ºC (ik houd van longhaas rare).
  4. Trancheer het vlees en serveer direct.
Notities

* let even op dat je geen mierzoete rub koopt.