Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 eidooiers
- 6 g Dijonmosterd
- 3 ansjovisfilets fijngehakt
- 1 teen knoflook geperst
- 15 g Parmezaanse kaas + wat extra geraspt
- 30 ml olijfolie + extra
- 50 ml zonnebloem olie
- Worcestershire saus
- ½ citroen alleen het sap
- 6 snedes zuurdesembrood
- 2 tenen knoflook (voor het brood)
- 9 kropjes little gem
- stuk Parmezaanse kaas
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng eidooiers, mosterd, ansjovis, knoflook en Parmezaanse kaas tot een homogene massa, en voeg druppel voor druppel olijfolie en zonnebloemolie toe tot de mayonaise pakt. Breng op smaak met Worcestershire saus, citroensap, zout en pepe
- Wrijf het brood in met de tenen knoflook, besprenkel met olijfolie en grill direct op een hoog gestookte barbecue (250ºC) aan beide kanten krokant.
- Verwijder de buitenste bladeren van de little gem, snijd de kropjes in de lengte doormidden en besprenkel met olijfolie.
- Grill de snijzijde van de kropjes little gem krokant maar zorg dat de blaadjes niet verbranden.
- Haal de halve kropjes door de vinaigrette, dresseer direct op de borden en bedek met wat geraspte Parmezaanse kaas en de broodcroutons.