Limoncello
Porties Prep Tijd
4liter 1uur
Passieve Tijd
41dagen
Porties Prep Tijd
4liter 1uur
Passieve Tijd
41dagen
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Was en schrob de citroenen en laat ze drogen.
  2. Schil de citroenen met een dunschiller (wieltje), en snijd eventueel wit van de binnenkant weg.
  3. Meng de citroenschillen met eau de vie en wodka en zet 20 dagen op een koele en donkere plek.
  4. Breng water aan de kook, meng met suiker, breng aan de kook en laat 5 minuten koken terwijl je zorgt dat de suiker helemaal oplost. Mengen met het suikerwater met de citroenalcohol en zet weer 3 weken weg.
  5. Passeer de limoncello door een zeef en eventueel nog door een koffiefilter (ik gebruikte een dubbele laag keukenpapier).
Notities

Het is superbelangrijk, ondanks de alcohol, brandschoon te werk te gaan. Met de handen, tangen, kommen, trechters en vooral de weckpotten.