Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 3 citroenen
- 200 ml room
- 60 g suiker + extra voor branden
- 1 tl vanille extract
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd de citroenen in de lengte doormidden, pers het sap eruit en schraaop met een pommes Parsienne boor alle velletjes uit de halve vruchten (snijd eventueel een plakje van de onderkant zodat ze goed recht blijven staan).
- Breng room met suiker en 1 eetlepel citroenrasp tegen de kook aan, laat 3 minuten garen en haal van het vuur.
- Meng de warme room met 2 eetlepels citroensap en vanille en passeer door een zeef.
- Vul de halve citroenen met het citroenmengsel en zet minimaal 2 uur in de koeling.
- Besprenkel het oppervlak van de citroen met wat extra suiker en brandt met een crème brulée-brander of -ijzer tot de suiker karameliseerd.