Recept Afdrukken
Lemon brulée
Maaltijd dessert
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de citroenen in de lengte doormidden, pers het sap eruit en schraaop met een pommes Parsienne boor alle velletjes uit de halve vruchten (snijd eventueel een plakje van de onderkant zodat ze goed recht blijven staan).
  2. Breng room met suiker en 1 eetlepel citroenrasp tegen de kook aan, laat 3 minuten garen en haal van het vuur.
  3. Meng de warme room met 2 eetlepels citroensap en vanille en passeer door een zeef.
  4. Vul de halve citroenen met het citroenmengsel en zet minimaal 2 uur in de koeling.
  5. Besprenkel het oppervlak van de citroen met wat extra suiker en brandt met een crème brulée-brander of -ijzer tot de suiker karameliseerd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.