Recept Afdrukken
Lasagne al forno
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de boter langzaam smelten op het vuur, meng met de bloem. laat ± 10 minuten garen en roer regelmatig (houd het vuur zo laag mogelijk zodat de roux zo min mogelijk kleurt).
  2. Voeg 1/3 deel van de melk toe, roer goed door, voeg de rest van de melk toe en breng tegen de kook aan.
  3. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat, controleer of de béchamelsaus naar bloem smaakt en passeer door een fijne zeef.
  4. Meng de warme béchamelsaus met de geraspte kaas en zorg dat de kaas volledig smelt (misschien nog even bijwarmen op het fornuis).
  5. Blancheer de lasagne-vellen 45 seconden in kokend water en leg direct in een braadslede koud water. Zorg dat het platte plakken blijven en ze niet omkrullen en laat uitlekken.
  6. Giet 1/4 van de bolognesesaus in een passende braadslede.
  7. Bedek met plakjes pastadeeg, laat niet overlappen, en giet hier 1/4 van de kaassaus over,
  8. Herhaal deze stappen nog een keer, leg op de 2de laag de gesneden mozzarella en basilicum, leg er nog 2 lagen op en eindig met de kaasaus.
  9. Bestrooi de lasagne met Parmezaanse kaas en zet 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200ºC
Notities

Pastadeeg, snijd ze echt op maat en laat niet overlappen. Ik gebruik gedroogde pasta die ik 45 seconden blancheer en direct in koud water leg. Mozzarella optioneel, wel lekker maar het geheel wordt wat 'natter'.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.