Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Passieve Tijd | 3 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 kilo lamsgehakt
- 1 rode ui gesnipperd
- 10 takjes koriander gesneden
- 3 bosuitjes gesneden
- 2 cm gember geraspt
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 eetl komijn uit de vijzel
- 1 theel cayennepeper
- 500 ml volle yoghurt
- 3 kardamompeulen open en gekneusd
- 1 eetl witte miso
- citroensap
- zout en peper
- rookmot
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng lamsgehakt met rode ui, koriander, bosui, gember, knoflook, komijn en peper en breng op smaak met zout.
- Verdeel het gehakt in 6 gelijke delen en vorm van ieder deel een lange dunne worst die je op een rvs satépen drukt. Leg 3 uur in de koeling.
- Meng volle yoghurt met de gekneusde kardamompeulen en zet in de bbq.
- Zorg dat de bbq brandt met slechts een paar kooltjes. Gooi wat rookmot op de gloeiende kooltjes en rook 15 minuten (zorg dat de temperatuur niet boven de 30ºC komt). Controleer de rooksmaak en herhaal eventueel het roken. Stook het vuur op in de bbq naar 180ºC.
- Vis de kardamompeulen uit de yoghurt en breng op smaak met miso, wat citroensap en zout en peper.
- Gril de lamskebabs om en om krokant tot een kerntemperatuur van 60ºC.
- Serveer met de gerookte yoghurt en een "hot sauce".