Lamskarbo’s provençale
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
8minuten
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
8minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de lamsracks in karbonades en haal al het vet van de botjes (dit gaat anders verbranden, de freak maakt de botjes daarna nog schoon met een rvs schuursponsje!).
  2. Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (heet|250ºC|3).
  3. Meng olijfolie, knoflook, tijm en oregano tot een dressing.
  4. Smeer de lamskarbonades aan beide zijdes in met de dressing en schroei dicht op de barbie.
  5. Draai regelmatig om, bestrijk nog minimaal 1 x met de dressing en haal met 44C kern van het vuur.
  6. Laat onder 1 laagje aluminiumfolie nog een paar minuten doorgaren tot 50ºC en breng op smaak met zout