Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 el zonnebloemolie
- 800 g varkensgehakt (ik neem saucijzen waar ik het vel afhaal)
- 1 citroen alleen sap
- 2 el vissaus naar smaak
- 1 sjalotjes gesnipperd
- 2 cm gember fijngehakt
- 2 el sriracha chilisaus
- 2 bosuitjes gesneden
- witte rijst
- koriander en munt
- witte peper
- kropsla
- komkommer
- getoaste rijst*
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm olie in de wok en bak hier het varkensgehakt met behulp van een vork rul in gaar. Haal van het vuur.
- Meng het gehakt met citroensap, vissaus, sjalot, gember, Sriracha en breng op smaak met witte peper.
- Serveer met bosui, witte rijst, koriander en munt, sla en komkommer.
Notities
* in Laos gaat er ook nog getoaste rijst over. Neem een hand ongekookte rijst en toast die goudbruin in een droge wok. Laat afkoelen en vijzel fijn.