Kweeperengelei
Maaltijd
sauzen
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
2
liter
10
minuten
Kook Tijd
90
minuten
Porties
Prep Tijd
2
liter
10
minuten
Kook Tijd
90
minuten
Ingrediƫnten
8
kweeperen
water
geleisuiker
geleisuiker
Instructies
Was de kweeperen goed en snijd deze in grove stukken.
Zet de kweeperen in een grote pan onder water totdat deze net bedekt zijn. Breng aan de kook, zet lager en laat een uur zachtjes koken.
Giet het vocht door een vergiet of doek in een andere pan en laat de stukken peer goed uitlekken.
Neem gelijke delen kweeperensap en geleisuiker, breng aan de kook en laat zachtjes 20 minuten doorkoken (schuim geregeld af).
Vul goed schoongemaakte (gesteriliseerde) potten met de warme gelei, deksel d’erop en laat afkoelen.
Als je schoon werkt is de gelei lang houdbaar!!