Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
500 g
|
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 125 gr bruine basterdsuiker
- 1½ el speculaaskruiden
- 125 gr gr boter op kamertemperatuur
- ¼ tl zout
- 2-3 el melk
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng bloem, bakpoeder, basterdsuiker, speculaaskruiden, boter en zout met je handen en kneed er zoveel melk doorheen als nodig is om er een mooi deeg van te maken (Meestal zal je aan 2 eetlepels voldoende hebben).
- Kneed het deeg vooral niet te lang, als je er een bal van kunt maken dan is het klaar. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een half uur in de koeling.
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak van het deeg kleine bolletjes ter grootte van een knikker. Leg deze op de bakplaat en druk ze iets plat.
- Bak de kruidnoten 15-20 minuten en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.