Krokante kippendij met wafels en ahornsiroop
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Amerikaans
Porties
Prep Tijd
6
personen
30
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
30
minuten
Ingrediënten
3
el
boter
1
tl
kerriepoeder
, meer naar smaak
400
ml
bechamelsaus
100
ml
room
6
kippendijen
uitgebeend
2
eiwitten
losgeklopt
80
g
cornflakes
crushed
1
el
chiliflakes
6
wafels
Koopmans wafelmix
2
el
amandelen
geschaafd, getoast
2
el
ahornsiroop
zout en peper
Instructies
Fruit ui aan in boter tot goudbruin, voeg kerriepoeder toe, roer door en laat nog 2 minuten doorgaren.
Voeg béchamelsaus en room toe, breng tegen de kook aan en passeer na 5 minuten door een zeef. Breng op smaak met zout en peper.
Rol de kippendijen door eiwit en dan door cornflakes en peper.
Grill de kippendij om en om krokant op de plancha en let op de garing (minimaal 75ºC kern).
Bak de wafels volgens de aanwijzingen op het pak en houd ze warm tussen 2 theedoeken in een minimaal verwarmde oven.
Serveer met de saus en besprenkel met amandelen en ahornsiroop.