Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 kippendijen
- 400 ml karnemelk
- 2 el bloem
- 3 handen grof paneermeel of panko
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 el uienpoeder
- 150 g doperwten
- 150 g haricots verts
- 150 g sugar snaps
- 5 el sinaasappelsap + rasp vers
- 1 el Franse mosterd
- 2 el appelciderazijn
- 3 el olijfolie
- 5 el zonnebloemolie
- 1 in rode ui halve manen, kleine
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd 3 sneetjes door het vel van de kippendijen en leg met de karnemelk in een Ziploc. Vergeet niet de lucht uit de Ziploc te drukken en leg alles een nacht in de koeling (door de sneetjes trekt de karnemelk makkelijker in de kip, af en toe even masseren komt de smaak ten goede).
- Meng bloem, grof paneermeel of panko, met knoflookpoeder en uienpoeder.
- Laat de kippendijen uitlekken, haal ze een paar keer door het bloemmengsel en laat ze een half uur op temperatuur komen.
- Blancheer doperwten, haricots verts, en sugarsnaps 5 minuten in ruim kokend water en spoel koud.
- Meng sinaasappelsap, mosterd, azijn en olie tot een dressing, meng met ui en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de dressing met de groentes en rasp er sinaasappel overheen.
- Verwarm zonnebloemolie in een skillet en braad hier de kippendijen rondom mee aan. Voeg boter toe, zet het vuur wat zachter en laat garen tot een kern van 70ºC (ze moeten wel krokant worden).
- Serveer de krokante kip op de groene groentes.
- * Bij een recept voor 4 personen neem ik altijd 6 kippendijen, voor veel mensen is 1 dij net te weinig.