Kreeftencoulis
Maaltijd
sauzen
Keuken
Frans
Porties
150
ml
Porties
150
ml
Ingrediƫnten
2
el
arachide-olie
200
g
WUPS wortel-ui-prei-selderij
2
tomaten gesneden
3
takjes
tijm
3
blaadjes
laurier
1
stengel
sereh
doormidden en platgeslagen
15
draadjes
saffraan
2
kreeftenkarkassen
100
ml
cognac
100
ml
witte wijn
1
citroen
alleen de schil
1
el
tomatenpuree
500
ml
visbouillon
Noilly Prat
naar smaak
Pernod
naar smaak
rode port
naar smaak
allesbinder
Instructies
Verwarm arachide-olie en bak je WUPS met tomaat, tijm, laurier, sereh en saffraan aan op laag vuur.
Bak de kreeftenkarkassen 2 minuten mee, blus af met cognac en flambeer (zodat de alcohol snel verdampt).
Blus af met witte wijn en voeg citroenschil, tomatenpuree en visbouillon toe.
Laat tot 1/3 inkoken
Passeer de coulis door een zeef en breng op smaak met Noilly Prat, Pernod en rode port.
Als je de coulis te dun vindt kun je haar eventueel binden met wat allesbinder.