Porties |
ml
|
Ingrediënten
- 2 el arachide-olie
- 200 g WUPS wortel-ui-prei-selderij
- 2 tomaten gesneden
- 3 takjes tijm
- 3 blaadjes laurier
- 1 stengel sereh doormidden en platgeslagen
- 15 draadjes saffraan
- 2 kreeftenkarkassen
- 100 ml cognac
- 100 ml witte wijn
- 1 citroen alleen de schil
- 1 el tomatenpuree
- 500 ml visbouillon
- Noilly Prat naar smaak
- Pernod naar smaak
- rode port naar smaak
- allesbinder
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm arachide-olie en bak je WUPS met tomaat, tijm, laurier, sereh en saffraan aan op laag vuur.
- Bak de kreeftenkarkassen 2 minuten mee, blus af met cognac en flambeer (zodat de alcohol snel verdampt).
- Blus af met witte wijn en voeg citroenschil, tomatenpuree en visbouillon toe.
- Laat tot 1/3 inkoken
- Passeer de coulis door een zeef en breng op smaak met Noilly Prat, Pernod en rode port.
- Als je de coulis te dun vindt kun je haar eventueel binden met wat allesbinder.