Prep Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 125 g ontbijtspek in grove blokken
- 2 el kippenfond ‘en gelée’ (dus sterk gereduceerd)
- 1 kleine groene kool in chiffonade*
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak het spek licht uit in de olie maar laat het niet teveel bruinen, en dus beslist niet krokant worden.
- Blus af met de kippenfond, laat die even smelten en roer er de groene kool doorheen.
- Verwarm de groene kool door en door door regelmatig de kool van onder naar boven te halen, maar laat haar niet te gaar worden.
- Haal van het vuur als er nog een bite aanzit, laat 3 minuten staan, breng op smaak met zout en peper en serveer direct.
Notities
* Chiffonade zijn lange repen. Snijd de kool doormidden, snijd het hart uit beide kanten, rol de 1/2 kool op en snijd haaks op de draad in dunne plakken.