Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Passieve Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 4 makrelen heel en schoon
- 4 el gochujang*
- 2 el Kikkoman sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 2 cm verse gember geraspt
- 2 bosuitjes schuin gesneden
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Vraag de visboer de middengraat uit de makrelen te halen maar zorg dat ze niet worden gefileerd. Je moet ze als een boek kunnen openklappen.
- Meng gochujang met sojasaus, rijstazijn en gember en verdeel in 2-en.
- Smeer de binnenkant van de makrelen in met de helft van de marinade en laat een half uur in de koeling intrekken.
- Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (heet|250ºC|3).
- Gril de makrelen 3 minuten opengeklapt met het vel naar boven op een ingeolied rooster, smeer de helft van de bewaarde marinade op het vel en draai de makrelen om.
- Smeer het restant van de marinade op het net gegrilde vlees en laat nog 3 minuten garen.
Notities
* gochujang is gefermenteerde rode peperpasta met o.a. miso.