Koreaanse krieltjes met gochujang garnalen
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Koreaans
Porties
Prep Tijd
3
personen
15
minuten
Kook Tijd
35
minuten
Porties
Prep Tijd
3
personen
15
minuten
Kook Tijd
35
minuten
Ingrediënten
400
g
krieltjes
in de schil
olijfoliespray
1,5
el
donkere sojasaus
1,5
el
water
½
el
suiker
1
tl
vissaus
½
el
zonnebloemolie
½
el
sesamolie
1
teen
knoflook
fijngesneden
400
g
grote garnalen 18-24
schoon
½
courgette
in halve plakjes van 1 cm
3
bospeentjes
in halve plakjes van 5 mm
1
el
honing
1
el
citroensap
2
el
gochujang*
2
bosuitjes
alleen groen, gesneden
2
el
sesamzaad
geroosterd
kimchi
zout
Instructies
Snijd de krieltjes doormidden, was ze en dep droog.
Rooster de krieltjes met wat olijfoliespray en zout 25 minuten op 160ºC in de airfryer (2 x omschudden).
Meng sojasaus met water, suiker, vissaus, zonnebloemolie, sesamolie en knoflook, breng aan de kook en laat afkoelen.
Meng courgette met peen, honing, citroensap, gochujang, bosui en zout en bak 10 minuten op 180ºC in de airfryer.
Roer de garnalen door de groente en bak nog 10 op 180ºC.
Bak de aardappeltjes ook nog 10 minuten op 180ºC.
Meng de aardappeltjes met de dressing en serveer met garnalen en groenten. Garneer met sesamzaad, en serveer met wat kimchi on the side.