Komkommer Yotam
Maaltijd
salade
Keuken
Israël
Porties
Prep Tijd
6
personen
20
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
20
minuten
Ingrediënten
700
g
komkommer
ontzaad en in blokjes, 2 à 3
2
tenen
knoflook
zonder hart, geperst
2,5
el
rijstazijn
3
el
limoensap
1
el
zeezout
3
el
zonnebloem olie
60
g
tahini
2
el
sojasaus
1,5
el
mirin
zoete rijstwijn
1
el
water
1/2
el
zwart sesamzaad
geroosterd
2
bosui
in schuine ringetjes
Instructies
Meng komkommer met knoflook, 1 eetlepel azijn, limoensap en zeezout, werk met je handen door waarbij je de komkommer licht kneust.
Verhit de olie tot warm en giet over de komkommer. Laat 30 minuten tot 2 uur marineren.
Klop tahin, sojasaus, mirin, het restant van de rijstazijn en water tot een dressing (hij gaat eerst in de schift maar wordt daarna glad).
Laat de komkommers goed uitlekken, giet de dressing op een ronde schaal en schep de komkommer op de dressing.
Bestrooi met sesamzaad en bosui.