Kokoskoekjespudding
Porties
10personen
Porties
10personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Klop in een pan met een garde of mixer het ei met de eidooiers en suiker lichtgeel en schuimig. Hang de pan in een iets grotere pan (au bain marie) met bijna kokend water en klop het mengsel tot het gaat binden (max 75ºC).
  2. Marineer rozijnen in rum en Grand Marnier en laat een kwartier staan.
  3. Verwarm intussen de melk en los hier de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine in op en roer door het eimengsel.
  4. Klop de slagroom stijf en spatel dit door het eimengsel.
  5. Spatel tot slot de rozijnen, pruimen, nectarines en kokoskoekjes door het mengsel en laat met af en toe roeren terugkoelen tot vruchtjes e.d. niet meer zakken. Giet in een puddingvorm.
  6. Laat de pudding 1 dag in de koelkast rusten zodat de smaken goed op elkaar inwerken.
  7. Dompel de puddingvorm kort in heet water, leg er dan een omgekeerde serveerschotel op en keer samen om zodat de pudding op de serveerschaal glijdt.
  8. Serveer met een vanillesaus.