Köfte van rund
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
BBQ
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediënten
10
g
komijnzaad
10
g
korianderzaad
600
g
rundergehakt
1
ei
losgeklopt
2
tenen
knoflook
geraspt
3
bosuitjes
fijngesneden
2
citroenen
sap en rasp
6
takjes
munt
alleen de blaadjes, fijngesneden
zout en peper
yoghurt
eventueel gerookt
chilisaus
Instructies
Verhit komijn- en korianderzaad in een koekenpan tot het lekker begint te ruiken, laat iets afkoelen en maal fijn in de vijzel.
Meng de specerijen met rundergehakt, ei, knoflook, bosui, citroen-sap en -rasp en verse munt en breng op smaak met zout en peper.
Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2).
Draai van het gehakt 12 balletjes en modeleer die tot worstjes. Rol ieder worstje door de bloem en rijg vervolgens aan rvs satépennen.
Gril de köfte’s rondom krokant en gaar. Let op dat het niet te hard gaat.
Serveer met (gerookte) yoghurt en chilisaus.