Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 10 g komijnzaad
- 10 g korianderzaad
- 600 g rundergehakt
- 1 ei losgeklopt
- 2 tenen knoflook geraspt
- 3 bosuitjes fijngesneden
- 2 citroenen sap en rasp
- 6 takjes munt alleen de blaadjes, fijngesneden
- zout en peper
- yoghurt eventueel gerookt
- chilisaus
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verhit komijn- en korianderzaad in een koekenpan tot het lekker begint te ruiken, laat iets afkoelen en maal fijn in de vijzel.
- Meng de specerijen met rundergehakt, ei, knoflook, bosui, citroen-sap en -rasp en verse munt en breng op smaak met zout en peper.
- Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2).
- Draai van het gehakt 12 balletjes en modeleer die tot worstjes. Rol ieder worstje door de bloem en rijg vervolgens aan rvs satépennen.
- Gril de köfte’s rondom krokant en gaar. Let op dat het niet te hard gaat.
- Serveer met (gerookte) yoghurt en chilisaus.