Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1,2 kg zeevis* 3 à 4 vissen schoon met vel
- 300 g grof zeezout
- koolzaadolie
- ponzu
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak de vissen goed droog en bestrooi van binnen en van buiten ruim met zout. Laat een uur buiten de koeling rusten zodat de vissen wat indrogen en de smaak steviger wordt.
- Maak een goed vuur van stevig hout zoals eiken, beuken of esdoorn.
- Spoel het zout onder de kraan van de vissen af en droog ze goed af met keukenpapier.
- Steek een stevige en puntige spies door de bek van de vis en prik ‘m door de hele vis zodat die er bij de staart weer uitkomt.
- Smeer de vissen en je grilrooster in met olie en gril de vissen rondom krokant. Zorg dat ze niet verbranden, een klein randje mag, want vooral het krokante vel is een delicatesse. Serveer met ponzu.