Recept Afdrukken
Kleine vissies op een stokkie
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Japans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Japans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak de vissen goed droog en bestrooi van binnen en van buiten ruim met zout. Laat een uur buiten de koeling rusten zodat de vissen wat indrogen en de smaak steviger wordt.
  2. Maak een goed vuur van stevig hout zoals eiken, beuken of esdoorn.
  3. Spoel het zout onder de kraan van de vissen af en droog ze goed af met keukenpapier.
  4. Steek een stevige en puntige spies door de bek van de vis en prik ‘m door de hele vis zodat die er bij de staart weer uitkomt.
  5. Smeer de vissen en je grilrooster in met olie en gril de vissen rondom krokant. Zorg dat ze niet verbranden, een klein randje mag, want vooral het krokante vel is een delicatesse. Serveer met ponzu.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.