Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 50 g bacon fijngesneden
- 450 g kippendij gesneden
- 1 eiwit losgeklopt
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl suiker
- 1 tl Maizena
- 2 tl sesamolie
- 50 g sesamzaadjes
- 100 ml sojasaus light
- 2 el ketjap manis
- 1 Spaanse peper ontzaad en fijngesneden
- 3 bosuitjes, fijngesneden
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maal bacon met kip zo fijn mogelijk in de keukenmachine.
- Meng eiwit met zout, suiker, maïzena en sesamolie en voeg toe aan de fijngemalen kip. Maal nog even door tot je een homogene masa hebt.
- Verdeel het kippendeeg met natte handen in 12 porties, rol iedere portie tot een balletje, rol de balletjes tot worstjes en spies aan rvs prikkers (die verbranden namelijk niet).
- Rol de kebabs door het sesamzaad en leg 2 uur in de koeling.
- Maak een dip door sojasaus te mengen met ketjap, Spaanse peper en bosui.
- Steek de bbg aan en verwarm tot 250ºC.
- Grill de kebabs om en om krokant en controleer de garing (kerntemperatuur van minimaal 72ºC).
- Serveer met bosuitjes en de soja-dip.