Kip met citroen en knoflook
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
internationaal
Porties
Prep Tijd
3
personen
15
minuten
Kook Tijd
45
minuten
Porties
Prep Tijd
3
personen
15
minuten
Kook Tijd
45
minuten
Ingrediënten
5
kippenbouten
2
el
arachideolie
3
bollen
knoflook
doormidden
2
citroenen
doormidden
6
takjes
tijm
4
takjes
rozemarijn
600
ml
kippenbouillon
zout en peper
Instructies
Wrijf de kippenbouten in met zout en peper en bak ze, samen met de knoflook en citroenen in een braadslede aan in de olie.
Giet de opgewarmde bouillon over de kip en zet samen met de kruiden 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Controleer de gaarheid door een satépen in het gewricht van een kippenbout te steken, als er roze vocht uit komt moet de kip nog wat langer.
Direct serveren, of onder punt 2 slechts 30 minuten in de oven zetten, laten afkoelen, en later nog 30 minuten op 180°C opwarmen.