Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 5 kippenbouten
- 2 el arachideolie
- 3 bollen knoflook doormidden
- 2 citroenen doormidden
- 6 takjes tijm
- 4 takjes rozemarijn
- 600 ml kippenbouillon
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Wrijf de kippenbouten in met zout en peper en bak ze, samen met de knoflook en citroenen in een braadslede aan in de olie.
- Giet de opgewarmde bouillon over de kip en zet samen met de kruiden 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Controleer de gaarheid door een satépen in het gewricht van een kippenbout te steken, als er roze vocht uit komt moet de kip nog wat langer.
- Direct serveren, of onder punt 2 slechts 30 minuten in de oven zetten, laten afkoelen, en later nog 30 minuten op 180°C opwarmen.