Kip kushiyaki spiesjes
Maaltijd
snack
Keuken
Japans
Porties
Prep Tijd
6
personen
30
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
30
minuten
Ingrediënten
150
ml
Kikkoman sojasaus
100
ml
mirin
100
ml
sake
2
tenen
knoflook
crushed
1
el
suiker
900
g
kippendijfilet
togarashi peper
Instructies
Breng sojasaus, mirin, sake, knoflook en suiker aan de kook en laat 5 minuten indampen tot een glaze. Verdeel in 2 porties.
Rijg de stukjes kip aan 12 spiesjes en bekwast met de glaze uit portie 1.
Grill de spiesjes aan één kant krokant, bekwast nogmaals en draai ze om.
Grill ook de andere kant krokant, bekwast nog eens met de glaze en grill door tot een kerntemperatuur van 72ºC.
Bestrooi met togarashi en serveer met de achtergehouden soja-glaze.