Kip ‘bonne femme’
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
4
personen
60
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
60
minuten
Ingrediƫnten
6
kippendijen
uitgebeend
2
el
zonnebloemolie
100
g
zilveruitjes
afgespoeld
2
el
boter
80
g
ontbijtspek in dobbelsteentjes
800
g
aardappel
geschild en in stukken, Agria
4
bospeentjes
gesneden
100
ml
droge witte wijn
600
ml
kippenbouillon
300
g
champignons
doormidden
1
blaadje
laurier
200
g
sugar snaps
10
takjes
platte peterselie
blaadjes gesneden
zout en peper
Instructies
Bestrooi de kip met zout en peper en bak rondom lichtbruin in olie. Zet apart.
Fruit zilveruitjes rondom aan in boter, laat licht kleuren en voeg spekblokjes toe.
Bak 5 minuten door, voeg aardappel en bospeen toe, bak nog 3 minuten door en voeg de kippendijen toe.
Blus de kip af met witte wijn, laat aan de kook komen en voeg bouillon, champignons en laurier toe.
Stoof de kip 25 minuten met de deksel voor 4/5 op de pan (1/5 open-4/5 afgedekt) en voeg de laatste 5 minuten de peultjes toe.
Controleer de garing van de aardappels en breng op smaak met zout en peper.
Serveer met peterselie.