Kip ‘bonne femme’
Porties Prep Tijd
4 personen 60minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 60minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Bestrooi de kip met zout en peper en bak rondom lichtbruin in olie. Zet apart.
  2. Fruit zilveruitjes rondom aan in boter, laat licht kleuren en voeg spekblokjes toe.
  3. Bak 5 minuten door, voeg aardappel en bospeen toe, bak nog 3 minuten door en voeg de kippendijen toe.
  4. Blus de kip af met witte wijn, laat aan de kook komen en voeg bouillon, champignons en laurier toe.
  5. Stoof de kip 25 minuten met de deksel voor 4/5 op de pan (1/5 open-4/5 afgedekt) en voeg de laatste 5 minuten de peultjes toe.
  6. Controleer de garing van de aardappels en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer met peterselie.