Prep Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 kippendijen uitgebeend
- 2 el zonnebloemolie
- 100 g zilveruitjes afgespoeld
- 2 el boter
- 80 g ontbijtspek in dobbelsteentjes
- 800 g aardappel geschild en in stukken, Agria
- 4 bospeentjes gesneden
- 100 ml droge witte wijn
- 600 ml kippenbouillon
- 300 g champignons doormidden
- 1 blaadje laurier
- 200 g sugar snaps
- 10 takjes platte peterselie blaadjes gesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bestrooi de kip met zout en peper en bak rondom lichtbruin in olie. Zet apart.
- Fruit zilveruitjes rondom aan in boter, laat licht kleuren en voeg spekblokjes toe.
- Bak 5 minuten door, voeg aardappel en bospeen toe, bak nog 3 minuten door en voeg de kippendijen toe.
- Blus de kip af met witte wijn, laat aan de kook komen en voeg bouillon, champignons en laurier toe.
- Stoof de kip 25 minuten met de deksel voor 4/5 op de pan (1/5 open-4/5 afgedekt) en voeg de laatste 5 minuten de peultjes toe.
- Controleer de garing van de aardappels en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met peterselie.