Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 rode ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geperst
- 4 el zonnebloemolie
- 2 el tomatenpuree
- 2 el massalapoeder
- 2 boerderijkip 1, 2 kg, gewassen en in delen
- peper
- 1 ltr kippen bouillon
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el tomatenpuree
- 1 el massalapoeder
- 1 kg aardappelen in grote blokjes
- 500 ml kippen bouillon
- 400 g kousenband kort geblancheerd
- zout en peper
- 6 eieren hard gekookt
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit ui en knoflook in olie glazig en voeg tomatenpuree toe.
- Voeg massala toe en laat goed meebakken.
- Voeg na een minuut kip en peper toe, laat alles even goed bakken en zorg dat door af en toe roeren het niet aanbrandt .
- Voeg kippenbouillon toe, breng met de deksel op de pan aan de kook en controleer na 30 minuten de garing (voeg evt nog wat water of bouillon toe als je te weinig jus hebt). Breng op smaak zout en peper.
- Voeg eieren toe zodat ze warm en geel worden.
- Fruit ui en knoflook in olie glazig en voeg tomatenpuree en masalapoeder toe.
- Voeg vervolgens aardappelblokjes met kippenbouillon en water toe, breng aan de kook en stoom met de deksel op de pan gaar op een niet te hoog vuur.
- Voeg als de aardappelen bijna klaar zijn de kort geblancheerde kousenband toe en roer goed om. Voeg eventueel meer bouillon toe, breng op smaak met zout en peper en serveer met roti.