Porties |
|
Ingrediënten
- 350 g kimchi zelfgemaakt of kant en klaar
- 110 g bloem
- 110 g rijstebloem
- 1 tl zout
- 250 g tofu in blokjes, stevige
- 110 g taugé
- 6 bosuitjes gesneden
- 150 g waterkers
- 1 el sesamolie
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el sesamzaadjes
- Korean dip
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Knijp de kimchi goed uit boven een zeef en vul het lekvocht tot 200 ml aan met water.
- Meng bloem, rijstebloem en zout met het kimchi-sap tot een beslag en voeg grof gesneden kimchi, tofu, taugé en bosui toe. Laat de smaken een half uur infuseren.
- Bak op de plancha 12 pannenkoekjes van het kimchi beslag. Doe dit in 2 batches en houd de eerste batch warm in een op 60ºC voorverwarmde oven.
- Maak de waterkers aan met sesam- en zonnebloemolie en verdeel over de pannenkoekjes.
- Bestrooi met even getoaste sesamzaadjes en serveer met de Korean dip.