
Porties |
|
Ingrediënten
- 400 g kabeljauwfilet in blokjes (afsnijdsels)
- 10 g viskruiden
- 1 eidooier
- 100 g bloem
- 150 g melk
- peper en zout
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Bestrooi de kabeljauw met de helft van de viskruiden, zout en peper.
- Meng dooier met melk en het restant van de viskruiden en klop er de bloem doorheen. Zorg voor een beslag zonder klontjes.
- Haal de stukjes vis door het beslag en frituur 5 minuten in batches in de frituur op 180ºC.
- Laat uitlekken op keukenpaper en breng op smaak met zout.
Notities
Viskruiden kun je maken door 2 el gedroogde peterselie, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl nootmuskaat, 1 tl uienpoeder, 1 el paprikapoeder, 1/2 tl zout, 1/2 tl zwarte peper en een snufje cayennepeper te mengen.
Die ga ik maken !!!