Kaneelcake
Maaltijd
dessert
Porties
Prep Tijd
10
personen
10
minuten
Kook Tijd
60
minuten
Porties
Prep Tijd
10
personen
10
minuten
Kook Tijd
60
minuten
Ingrediënten
3
eieren
215
g
appelmoes
165
g
amandel-pindakaas
95
g
ahornsiroop
130
g
amandelmeel
30
g
tapiocapoeder
1
el
kaneelpoeder
1/2
tl
geraspte nootmuskaat
1
tl
baksoda
(sodiumbicarbonaat)
1/2
tl
zeezout
100
g
gele rozijnen
Instructies
Meng eieren met appelmoes, amandelpindakaas en ahornsiroop in de keukenmachine (KitchenAid).
Meng amandelmeel, tapioca, kaneel, nootmuskaat, baking soda en zout in een mengkom.
Meng de droge door de natte mix en vouw de rozijnen met een spatel door het beslag.
Giet het mengsel in een ingevette cakevorm, leg een bakpapiertje opzet beslag en bak 50-60 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
Controleer de garing met een satépen, laat 5 minuten staan en laat gestort afkoelen op een rekje.