Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 3 eieren
- 215 g appelmoes
- 165 g amandel-pindakaas
- 95 g ahornsiroop
- 130 g amandelmeel
- 30 g tapiocapoeder
- 1 el kaneelpoeder
- 1/2 tl geraspte nootmuskaat
- 1 tl baksoda (sodiumbicarbonaat)
- 1/2 tl zeezout
- 100 g gele rozijnen
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng eieren met appelmoes, amandelpindakaas en ahornsiroop in de keukenmachine (KitchenAid).
- Meng amandelmeel, tapioca, kaneel, nootmuskaat, baking soda en zout in een mengkom.
- Meng de droge door de natte mix en vouw de rozijnen met een spatel door het beslag.
- Giet het mengsel in een ingevette cakevorm, leg een bakpapiertje opzet beslag en bak 50-60 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
- Controleer de garing met een satépen, laat 5 minuten staan en laat gestort afkoelen op een rekje.