Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
stuks
|
Ingrediënten
- 50 g wit brood van gisteren
- 150 g Old Amsterdam geraspt
- 10 stengels bieslook gehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 2 eiwitten stijfgeslagen
- zonnebloemolie om te frituren
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maal het brood in de keukenmachine tot kruim en meng met kaas, bieslook en paprikapoeder.
- Meng de eiwitten voorzichtig met het brood-kaasmengsel en vorm met je handen balletjes ter grootte van een walnoot.
- Rol tot een kroketje en zet minimaal een half uur in de koeling.
- Verwarm de frituur* voor tot een stukje wit brood in 30 seconden bruin is, en bak hierin de kroketjes in 3 minuten goudbruin. Niet te veel tegelijk en regelmatig draaien!
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.