Kaascake
Maaltijd
snack
Keuken
internationaal
Porties
Prep Tijd
12
plakken
15
minuten
Kook Tijd
50
minuten
Porties
Prep Tijd
12
plakken
15
minuten
Kook Tijd
50
minuten
Ingrediënten
75
g
bacon
kleingesneden
2
el olijfolie
215
g
appelmoes
150
g
geraspte kaas*
130
g
amandelmeel
30
g
tapiocapoeder
1
el
kippenbouillonpoeder
1
tl
baksoda
sodiumbicarbonaat
1/2
tl
zeezout
3
eieren
Instructies
Fruit sjalot samen met bacon glazig in olijfolie en laat afkoelen op en dubbel vel keukenpapier.
Meng met een garde eieren met appelmoes, en geraspte kaas.
Meng amandelmeel, tapioca, kippenbouillonpoeder, baking soda en zout in een mengkom.
Meng de droge door de natte mix en vouw de sjalot-bacon met een spatel door het beslag.
Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak 50-60 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
Controleer de garing met een satépen, laat 5 minuten staan en laat gestort afkoelen op een rekje.