Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 50 minuten |
Porties |
plakken
|
Ingrediënten
- 75 g bacon kleingesneden
- 2 el olijfolie
- 215 g appelmoes
- 150 g geraspte kaas*
- 130 g amandelmeel
- 30 g tapiocapoeder
- 1 el kippenbouillonpoeder
- 1 tl baksoda sodiumbicarbonaat
- 1/2 tl zeezout
- 3 eieren
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit sjalot samen met bacon glazig in olijfolie en laat afkoelen op en dubbel vel keukenpapier.
- Meng met een garde eieren met appelmoes, en geraspte kaas.
- Meng amandelmeel, tapioca, kippenbouillonpoeder, baking soda en zout in een mengkom.
- Meng de droge door de natte mix en vouw de sjalot-bacon met een spatel door het beslag.
- Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak 50-60 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
- Controleer de garing met een satépen, laat 5 minuten staan en laat gestort afkoelen op een rekje.