Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 12 snedes witbrood normaal of dikker gesneden
- 760 g runder-schouder
- 40 g merg
- 300 g mayonaise
- 2 tenen knoflook fijngemalen
- 100 ml Heinz ketchup
- 8 kleine zure augurkjes fijngesneden
- 1/2 rode ui fijngesnipperd
- 2 tl siracha chilisaus
- 3 wittte uien schoon en in dunne halve manen
- 25 ml olijfolie
- 25 g boter
- 40 g witte basterdsuiker
- 6 plakjes Cheddar
- 6 plakjes ontbijtspek krokant uitgebakken
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Steek met een uitsteker ø 10 cm een rond broodje uit iedere snede en toast de snedes à la minute aan beide kanten lichtbruin (in de toaster, op de bakplaat of op de bbq, niet te hard!).
- Maal vlees en merg door de grove plaat, meng en breng op smaak met zout en peper.
- Meng mayonaise, knoflook, ketchup, augurkjes, rode ui en chilisaus tot mijn favoriete hamburgersaus.
- Smelt boter in de koekenpan, voeg olijfolie toe, laat warm worden en fruit hier heel zacht de witte uien in aan. Voeg al vrij snel zout toe zodat het vocht uit de uien verdampt (neem ruim de tijd voor dat fruiten, de kracht zit 'm in het lage tempo). Voeg na een kwartier de suiker toe, blijf voortdurend roeren tot de uien gaan kleuren, dit duurt zeker een half uur.
- Bak de patties in koekenpan, op bakplaat of op bbq tot een cuisson van 52ºC, beleg een minuut voor dat je ze eraf haalt met een plakje cheddar.
- Smeer saus op een toastje, hierop de burger met de kaas, daarop de uien, dan het spek, weer saus en top met een tweede toastje.